بیماری داخلی چیست؟
عقل سلیم حکم می کند که انسان همواره به سلامتی خود اهمیت داده و در صورتی که کوچکترین مشکلی از نظر روحی و جسمی رخ داد، سریعا شرایط را به متخصص مربوطه اطلاع دهد. در میان تخصص های رشته پزشکی، متخصص داخلی از جمله گرایش هایی است که غالبا به وجود آن ها نیاز است. اما ما باید بدانیم که چه زمان نیاز است به پزشک داخلی مراجعه کنیم.
.
دکتر داخلی می تواند طیف وسیعی از بیماری ها را تشخیص داده و درمان نماید که برای مثال می توان به موارد زیر اشاره نمود:
- ابتلا به فشار خون
- ابتلا به چربی و قند خون
- بروز بیماری های عفونی در بدن
- عارضه کم خونی
- ناهنجاری ها و بیماری های تنفسی شامل تنگی نفس و برونشیت مزمن
- مشکلات گوارشی شامل درد شکم، سوء هاضمه و….
- معاینه بیماری در نوجوانان و بزرگسالان
- برنامه ریزی رژیم غذایی به منظور درمان چاقی و لاغری
- و …
.
البته همان گونه که قبلا بیان کردیم، متخصص داخلی باید تا جایی که می تواند درمان را پیش ببرد اما هر زمان که وجود یک متخصص را لازم دانست باید بیمار را به وی معرفی نموده و خود راهنمای درمان باشد.
.
تفاوت بین متخصص داخلی و پزشک عمومی:
برخی از افراد گمان می کنند متخصص داخلی همان پزشک عمومی است و شرح وظایف این دو، یکی است. در این قسمت از مقاله ما وجه تمایز پزشک عمومی و پزشک داخلی را برای شما بیان خواهیم کرد:
- پزشک عمومی تنها دوره مربوط به پزشکی عمومی را طی می کند اما متخصص داخلی باید بعد از اتمام دوره پزشکی عمومی، یک دوره تخصص 6-3 ساله را سپری کند تا بهتر بتواند وضعیت بیماران بزرگسال را بررسی نماید. حتی ممکن است یک دکتر داخلی تخصص خود را بیشتر ادامه داده و در یک رشته خاص، دوره های فوق تخصص را نیز سپری کند.
- متخصص داخلی در بیمارستان ها و درمانگاه ها فعالیت می کنند که می توانند طیف وسیعی از بیماری های داخلی را تشخیص و تحت درمان خود قرار دهند. البته یک متخصص داخلی نباید جراحی انجام دهد.
- دکتر داخلی می تواند در نقش مشاور، در کنار یک فوق تخصص قرار گرفته و درمان بیماری را تسهیل کند در حالی که پزشک عمومی این قابلیت را ندارد.
..
نظر بدهید