سرطان مری بارت
سرطان مری بارت
مری بارت (Barrett's esophagus) تغییر بافت قسمت انتهایی مری (متاپلازی) از اپیتلیوم سنگفرشی به مخاط گوارشی (دارای سلول های گابلت) می باشد. این بیماری در افرادی که دچار ریفلاکس یا ترش کردن غذا هستند، دیده می شود. در بیماری ریفلاکس، اسید معده به مری بر می گردد و فرد اصطلاحا غذا را ترش می کند.
برگشت طولانی مدت اسید معده به مری باعث می شود دیواره انتهای مری شبیه بافت معده شود؛ یعنی بعد از چند سال که مری به طور دایم با اسید معده در تماس باشد، به تدریج تغییراتی در مری ایجاد می شود که دیواره آن را شبیه معده می سازد. این وضعیت را اصطلاحاً مری بارت می نامند، زیرا اولین بار، پزشکی به نام بارت (Barrett) آن را کشف نمود.
در حال حاضر هیچگونه درمان موثر و تایید شده ای برای معالجه مری بارت وجود ندارد، با این حال در آینده ممکن است لیزر درمانی از طریق یک آندوسکوپ، نقش مهمی در درمان این بیماران داشته باشد.
مری بارت ممکن است بعد از چند سال به سرطان مری تبدیل شود، بنابراین اگر مشکل شدید می باشد و فرد جوان باشد، باید هر سال یکبار آندوسکوپی انجام دهد تا به محض تغییر مری بارت به سرطان مری، اقدام به درمان آن نماید.
در صورت مشاهده تغییرات سرطانی، برای جلوگیری از پیشرفت سرطان، باید اقدام به عمل جراحی و برداشتن مری نمود که عمل خیلی سنگینی می باشد.
بر اساس این که چه مقداری از مری باید با عمل جراحی برداشته شود، ممکن است لازم شود که معده به سمت بالا کشیده شود و یا اینکه به جای مری، یک قسمت از روده بزرگ قرار داده شود.
خود مری بارت باعث بروز علایمی نمی شود، اما اگر تشخیص داده شود که شما دچار مری بارت هستید، درمان طولانی مدت با داروهای مهار کننده پمپ پروتون (مثل اومپرازول) برای علایم شدید ریفلاکس ممکن است لازم باشد.
برخی از علائم این بیماری:
• سوزش سر دل در شب در حدی که فرد را از خواب بیدار میکند.
• استفراغ، گاهی به همراه خون در مواد استفراغی
• وجود خون در مدفوع
* اشکال در بلع غذاها
اگر به این علائم دچار هستید، که ممکن است به علت بیماری بارت باشد و با علائم سایر بیماریها اشتباه شود، به پزشک مراجعه کنید.
تشخیص مری بارت
آندوسکوپی: آندوسکوپی برای تمام بیماران مبتلا به مری بارت توصیه می شود. اگر دیس پلازی در مراحل بالاتر تشخیص داده شود باید برداشتن مری از طریق جراحی را مد نظر قرار داد.
بیماری بارت عارضهای است که در آن سلولهای پوشش درونی مری صدمه میبینند و غیر طبیعی میشوند.
این بیماری اغلب ناشی از بازگشت مزمن محتویات اسیدی معده به داخل مری (GERD) یا بیماری ریفلاکس و یا به علت التهاب مری رخ میدهد.
علت مری بارت
علت آن قرار گرفتن مری در برابر اسید معده در سال های طولانی مدت است و در 15-5 درصد بیمارانی که به دلیل علائم مزمن ریفلاکس تحت اندوسکوپی قرار می گیرند دیده می شود. تغییرات بارت ممکن است محدود به ناحیه پیوستگاه معدی-مری باشد، یا حتی چند سانتی متر جلوتر کشیده شود.
نظر بدهید